Gemeenten, sociale wijkteams, jeugdteams en CJG-teams willen weten hoe u de ondersteuning van de wijkteams, jeugdteams of CJG-teams heeft ervaren. Het onderzoek gaat over uw ervaringen met de ondersteuning en dienstverlening.
Ja, het onderzoek is anoniem. DSP-groep, een onafhankelijk onderzoeksbureau voert het onderzoek uit in opdracht van uw gemeente en in samenwerking met de wijkteams, jeugdteams of CJG-teams. DSP-groep gebruikt de gegevens eenmalig, anoniem en strikt vertrouwelijk. Uw antwoorden zijn niet te achterhalen door het wijkteam, jeugdteam of de gemeente en hebben geen enkel gevolg voor de hulp die u nu of in de toekomst krijgt.
Voor het onderzoek benaderen we bewoners die ondersteuning hebben ontvangen van een sociaal wijkteam, een jeugdteam of een CJG-team.
We voeren het onderzoek zoveel mogelijk online uit, door middel van enquêtes op de computer, tablet of smartphone. Bewoners krijgen hiervoor een uitnodiging per e-mail of brief. Als er geen e-mailadres beschikbaar is dan krijgen bewoners een schriftelijke vragenlijst toegestuurd. Met bewoners die niet online kunnen of willen reageren, kunnen we ook telefonisch contact opnemen.
De vragen gaan over wat u heeft bereikt door de ondersteuning van het team en wat u vond van hoe u begeleid bent. Wij vragen u bijvoorbeeld naar de bereikbaarheid van het team, of u vindt dat de medewerker verstand van zaken heeft en of u snel geholpen bent. Ook vragen we u om het team te beoordelen door hen 1 tot 5 sterren toe te kennen. We vragen u ook naar verbeterpunten voor het team.
Wijkteams, jeugdteams en CJG-teams gebruiken de resultaten van het onderzoek om te zien wat ze goed doen en wat beter kan. De teams kunnen hun dienstverlening verbeteren door de resultaten van het onderzoek. Ook de gemeente is geïnteresseerd in de resultaten. En ook voor bijvoorbeeld de gemeenteraad en cliëntvertegenwoordigers bieden de uitkomsten van het onderzoek belangrijke informatie over de kwaliteit van de ondersteuning.
DSP-groep en MWM2 ontwikkelden en beheren het onderzoek. Samen met de gemeente en de teamleiders van de teams, komt de vragenlijst tot stand. Ook zijn cliëntvertegenwoordigers van deelnemende gemeenten betrokken bij de totstandkoming van het instrument.

 

Voor overige vragen kunt u contact opnemen met onze online helpdesk Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.